1. Haberler
  2. Genel
  3. Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul depreme gebe!

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul depreme gebe!

featured

Sosyal Medya X hesabından yaptığı paylaşımda ‘Marmara bölgesinde bu deprem olacak’ diyerek dikkatleri İstanbul Depremine çeken İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür “Bizim denizde 8 gemiyle yaptığımız uluslararası araştırmalar gösteriyor ki İstanbul bir depreme gebedir. İstanbul maalesef depreme hazır değil.” ifadelerini kullandı.  

 

Türk yer bilimci, deprem bilimci, sedimantoloji ile deniz jeolojisi uzmanı ve akademisyen, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür akşam saatlerinde Sosyal Medya X hesabından yaptığı paylaşım ile olası İstanbul Depremi ile ilgili uyarılarda bulundu.

Marmara bölgesinde bu deprem olacak sözleri ile paylaşım yapan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, “Marmara bölgesinde bu deprem olacak. Bunun nedeni Marmara’nın altında 160 km uzunluğunda canlı bir fay vardır. Bu fayın önemli bir kesimi en son 1766 yılında deprem üretmiştir. Dolayısıyla şimdi bu fayın 250 sene de bir deprem ürettiğini düşünürsek zamanı geçmiştir birincisi bu.

İkincisi Marmara denizinin doğusunda 1999’da deprem oldu batısında 1912’de Şarköy’de deprem oldu ikisinin ortası denizin içinde deprem 1766’dan beri olmadı bir sismik boşluk oluştu. Dolayısıyla burada bir deprem olacak.

Üçüncü bir neden de 99 depremleri Marmara’nın altına bir stres transfer etti. Marmara’nın altında birikmiş enerjiyi daha fazla arttırdı olacak depremi öne çekti. Bizim denizde 8 gemiyle yaptığımız uluslararası araştırmalar gösteriyor ki İstanbul bir depreme gebedir. İstanbul maalesef depreme hazır değil” ifadelerini kullandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul depreme gebe!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin