1. Haberler
  2. Genel
  3. Zeytinburnu Belediyesi ilçede 50 yıl gazetecilik yapan Mehmet Alpay’ın adını sokağa verdi

Zeytinburnu Belediyesi ilçede 50 yıl gazetecilik yapan Mehmet Alpay’ın adını sokağa verdi

featured

Zeytinburnu Belediyesi, ilçede 50 yıl gazetecilik yapan Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Gazeteci Mehmet Alpay’ın adını sokağa verdi.

Zeytinburnu Belediyesi, 2021 yılında 67 yaşındayken Covid-19 nedeniyle tedavi gördüğü Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde hayatını kaybeden ve ömrünün 50 yılını Zeytinburnu’nda muhabirlik yapan Mehmet Alpay’ın ismini ikamet ettiği 39. Sokağa verdi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un katılımıyla sokağın yeni tabelası çakıldı. “39. Sokak” yazılı tabela indirilerek yerine “Mehmet Alpay Sokağı” yazan yeni tabela asıldı.

Mehmet Alpay’ın Zeytinburnu için önemli bir değer olduğunu anlatan Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un önerisi ile belediye meclisinden çıkan kararla, uzun yıllar Gökalp Mahallesi 39 Sokak’ta ikamet eden Mehmet Alpay’ın ismi bu sokağa verildi.

“Tüm yaşama boyunca Zeytinburnu’nun derdiyle dertlendi”

Başkan Arısoy, “Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığım süre zarfından günümüze kadar; yaptığımız her işte, bulunduğumuz her yerde, sıklıkla aramızda gördüğümüz Mehmet ağabey, işini en iyi şekilde yapan, Zeytinburnu’nun dertleriyle dertlenen bir duayendi. Bir Zeytinburnu aşığı olan Mehmet Alpay’ın zamansız ve ani vefatı bizleri ve Zeytinburnuluları derinden üzdü. Onun eksikliğini halen hissediyoruz. En azından isminin gelecek nesillere aktarılması, Zeytinburnu’nda hatırlanmaya devam etmesi adına, adını ikamet ettiği sokakta yaşatmaya devam edeceğimiz için çok mutluyuz” dedi.

İsminin 50 yıl boyunca oturduğu sokakta da ismi yaşayacağını söyleyen Başkan Arısoy, “Teklifimiz Büyükşehir Belediyesi’nden Haziran 2024 tarihinde geçti. Daha sonra valilik süreciyle birlikte onaylandı, kesinleşti ve bugün mahalle muhtarımızla birlikte sokak tabelamızı asmak için buradayız. Böylelikle Mehmet Alpay’ın sadece Zeytinburnu için çektiği fotoğraflar değil, aynı zamanda 50 yıl boyunca oturduğu sokakta da ismi yaşayacak. Ben tekrar Mehmet Alpay ağabeyimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu sokağa isminin verilmesi sürecinde destek veren meclis üyelerimize, emek veren herkese, teşekkür ediyorum. Bundan sonra eski 39 Sokak’ın adı Mehmet Alpay Sokağı olacak. Zeytinburnu’muza, İstanbul’umuza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zeytinburnu Belediyesi ilçede 50 yıl gazetecilik yapan Mehmet Alpay’ın adını sokağa verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin