1. Haberler
  2. Genel
  3. Yusufiye Eğitim Kurumları Yaz Kur’an Kursuları Kapanış Programını Gerçekleştirdi

Yusufiye Eğitim Kurumları Yaz Kur’an Kursuları Kapanış Programını Gerçekleştirdi

featured

Yusufiye Eğitim Kurumları Yaz Kur’an Kursu kapanış programını gerçekleştirdi. Hiranur İlim ve Hizmet Derneğinin katkıları ile yaz döneminde Yusufiye Eğitim Kurumları Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören yaklaşık 400 öğrenci için kapanış programı yapıldı.

Yusufiye Eğitim Kurumları Yaz Kur’an Kursuları Sancaktepe Yenidogan Anadolu Düğün Salonunda 24 Ağustos Cumartesi günü Yaz Kuran Kursu kapanış programı gerçekleştirdi. Programa Hiranur Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Muhammet Topaloğlu, Hiranur İlim ve Hizmet Derneği  Genel Başkanı Mustafa Kul, Yusufiye Eğitim Kurumları yöneticileri, öğrenci ve velileri katıldı.

 

Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayıp hadisi şerif okunmalar ve öğrencilere belgelerinin verildiği Yusufiye Eğitim Kurumları Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören yaklaşık 400 öğrenci için kapanış programı düzenlendi. Yapılan programda Öğrenciler yaz döneminde aldıkları eğitimlerden öğrendiklerini aktardı. Öğrenciler Kuranı keri, Hadisi şerif, ilmihal ve Mahmut Efendi Hazretlerinin sözlerini okudular. Kurslara katılan öğrencilerin tek tek isimleri okunarak belgeleri ve hediyeleri verildi.

Mustafa Kul: Güzel ahlakın kaynağı kuran ve sünnettir

İlim olmadan hiçbir şey olmadığını dile getiren  Hiranur İlim ve Hizmet Derneği  Genel Başkanı Mustafa Kul, “ahir zamandayız. Her Müslümanın en az iki yıl dini eğitimin alması gerekiyor. Çocuklarımıza hak ile batılın doğru ile yanlışı ayıracak kabiliyete ulaşabilmesi için bunun eğitimini alınması gerekiyor. Biz Müslümanlar olarak gerek kendimize gerek çocuklarımıza Kur’an okumasını, İslam ilmihalini, İslam Akaidini ve Helal Haramı öğretiyoruz. “Peygamber efendimiz (S.A.V) buyuruyor ki; ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim”. Güzel ahlakın kaynağı kuran ve sünnettir. Biz Hiranur Derneği olarak bu tür hizmetleri destekliyoruz. Hayırsever iş insanlarımız ve öğrenci ailelerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 Selim Eksik: Kur’an’ı Kerim, Namaz, Abdest Gusül ve diğer İslam’ın emirleri öğrettik

Sezon boyunca çeşitli etkinlikler ile beraber kuranı kerim öğrettiklerini dile getiren Yusufiye Eğitim Kurumları Hocası Selim Eksik, “bu sene 400 yakın öğrencimize eğitim verdik. Öğrencilerimiz 4 sınıftan başlayarak Lise 1. Sınıfa giden öğrencilerimiz oldu. Yaz eğitimimizde Kur’an’ı Kerim, Namaz, Abdest Gusül ve diğer İslam’ın emirleri ve yasaklarını öğretecek şekilde çocuklarımıza eğitimler vermeye çalıştık. Öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kurs öğrencilerinden Berkay Çetin ve İsmail Öz, hadisi Şerif, elif ba ve süreler öğrendiklerini dile getirirken yaz boyunca hocaları ile beraber çeşitli etkinlikler ile hem öğrenip hem eğlendiklerini dile getirdiler. Program yemek ikramı ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yusufiye Eğitim Kurumları Yaz Kur’an Kursuları Kapanış Programını Gerçekleştirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin