14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimi geçeli yaklaşık üç ay oldu. 14 Mayıs öncesi “tencerenin yıkamadığı iktidar yoktur” sözünü muhalefet kanadından çok fazla duyuyordu. 90’lı yıllarda tencere iktidarları deviriyordu. Peki, bugün ne değişti? 90’lı yıllarda tencerenin devirdiği iktidarlar bugün yaşanan ekonomik krize rağmen niçin 14 Mayıs ve 28 Mayısta deviremedi? Bu soruları çoğalta biliriz.
Bildiğiniz gibi Türkiye seçimlere nerdeyse iki gurup halinde gitti. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı olarak. Muhalefet cephesi bu seçim bitmiştir. Yüzde 70 ile biz iktidarız. 14 Mayıs akşamı mazbatayı bekliyoruz gibi birçok söylemler dile getiriyordu. Bunun yanında AK Parti teşkilatlarında bazı ilçe başkan yardımcılarının başkanlığı zor alırız, alırsak bile Meclis çoğunluğumuzu Millet İttifaklında olur söylemlerinin yanında ekonomik şartlar ortada idi. Peki ne oldu da 2002 Kasım ayından beri iktidar olan Sn. Recep Tayyip Erdoğan tekrar 13. Cumhurbaşkanı seçildi.
Bunca olumsuzluklara rağmen neden bu sonuç ortaya çıktı? 90’lı yıllarda evet tencere iktidarları yıkıyordu.
1- Çünkü iktidarın alternatifi vardı.
2- Ülkemizde yaşanan 1960, 1980 ve 28 Şubat darbeleri herkesin hafızasında.
3- Ülkemizde yaşanan baskılar ve öğrenim hakları elinden alınan kesimleri hepimiz biliyoruz.
Sadece Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamın 54. Hükümetini tencere yıkamadı. 54. Hükümetin neden yıkıldığını bilmeyenimiz yoktur.
90’lı yıllarda diğer iktidara gelen iktidarlar, ekonomik olarak bir icraat ortaya koyamadıkları için tencere ile iktidardan götürüyordu. Ogünler ile 2000’li yılları bu konuda ayırmamız gerekiyor.
Bugüne geldiğimizde 21 yıllık her yönü ile yıpranmış iktidarı karşı yıkamayan bir muhalefet var karşımızda. Muhalefetin kaybetme sebeplerini ben sıralayacak değilim. Bunların ne olduğunu herkes gördüğünü düşünüyorum. Muhalefet cephesine baktığımda hatalarını kimsenin gördüğünü de düşünmüyorum. Kongre süreçlerini takip ettiğimizde aynı tas aynı hamam…
Önümüzde 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler var. Bu seçimlere Cumhur ittifakının tüm bileşenlerinin birlikte olduğu ve çalışmalar genel seçimin hemen arkasından başlaması 2024 yerel seçimlerini kazanmak için tüm çalışmalar yapılıyor. AK Partide seçimden buyana tüm il ilçe teşkilat yöneticilerinin izinlerini kullanıp çalışmalara başladıkları görüyorum. İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe il başkanlığında basın mensuplarına yapılan sunum bunun örneği. Ayrıca il başkanlığını takip edebildiğim kadarı ile tüm yöneticiler, ilçe başkanları, Milletvekilleri, Belediye Başkanlarının yanında AK Parti genel merkez yöneticileri İstanbul’u adım adım geziyor. Bu arada yeni seçilen milletvekilleri seçim bölgelerinde teşekkür için bir tur gezdiklerini de hepimiz biliyoruz.
Seçime yaklaşık sekiz ay var. AK Partinin Mevcut Belediye Başkanları doğal olarak aday gibi yeni döneme çalışıyor. AK Partide önümüz ki günlerde birçok aday adaylarının olacağı gözüküyor. AK Partide birçok isim bu günlerde gündeme gelmeye başladı.
Peki, Sancaktepede muhalefet ne yapıyor? Pazar günü yapılan kongrede gördüklerim beni hayrete düşürdü. Düşünün ilçede iktidara alternatif düşünülen partinin kongresinde yaşananlar bana garip geldi. Millet ittifakı içinde bulunan partilerin belediye başkanlığı için bir çalışmalarını da görmüyorum. Bunu niçin söylüyorum seçime yaklaşık sekiz ay var. 3 Mart 2024 tarihinde partiler kesin adaylarını açıklamak zorunda. 500 binlik ilçede bir aday ortaya çıkacak, kendini sekiz ay gibi kısa bir sürede anlatacak ve belediyeyi kazanacak. Pazar günü yaşanan kongre sonrası bölünmüşlükten sonra biraz zor görüyorum.
Selam ve Dua İle…