1. Haberler
  2. İstanbul
  3. Sancaktepe’de İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı

Sancaktepe’de İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı

featured

Sancaktepe’de Hamas Lideri Şehit İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı. 31 Temmuz Çarşamba günü İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın göreve başlama törenine katılan Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye kaldığı evde füze saldırısı sonucu şehit olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin şehadeti sebebiyle Cuma günü (Bugün) bir günlük milli yas ilan etti. Yapılan saldırıyı kınamak ve şehit İsmail Haniye için tüm Türkiye’de olduğu gibi Sancaktepe’de de Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Sancaktepe Sarıgazi bölgesinde bulunan Fatma Fitnat Caminde Cuma Namazı sonrası Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için Cenaze namazı kılındı. Sancaktepe Filistin Platformu tarafından organize edilen gıyabi Cenaze Namazını Sancaktepe İlçe Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu kıldırırken, Sancaktepe İlçe Vaizi Mehmet Zeki Bakırcıoğlu namazdan sonra dua etti, Cenaze namazına Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah İnan, STK temsilcikleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fatma Fitnat Caminde Cuma Namazı sonrası Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için kılınan cenaze namazı öncesi Sancaktepe İlçe Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu Filistin halkına başsağlığı dileyen Soylu, “bundan iki gün önce Tahran da ailesini kaybeden, arkadaşlarını kaybeden ve canını ve malını kaybeden İsmail Haniye’ye Rabbim rahmet eylesin. Şehittir şehit, dünya şahit melekler şahit yeryüzü şahit gökyüzü şahit, bizlerde şahidiz, hakkınızı helal edin. Aslında o bize hakkını helal etsin. Onun ezikliği mahcubiyetlerinin içerisindeyiz. Hiç bir şey yapamamanın sadece buğuz etmenin ve dua etmenin teselli içerisindeyiz. Elinle dilinle kalbinle gönlünle yanında bulun buguz ediyoruz. Rabbim Filistin’e yardım eylesin.

Sancaktepe’de Hamas Lideri Şehit İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazının ardından yapılan dualar ile program sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sancaktepe’de İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin