Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya: Kahraman Gazilerimizi Minnet ve Şükranla

GXxD8p-WEAASjah

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya 19 Eylül Gaziler hafta münasebetiyle mesaj yayımladı. 19 Eylül “Gaziler Günün 103. yılı törenler ile kutlanıyor. 19 Eylül Gaziler günü Sancaktepe’de Yürüyüş, Atatürk Anıtına Çelenk sunumu Gaziler onuruna Kahvaltı ve Kahramanlar Sahada Spor etkinliği ile kutlanacak.

 

Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk‘e ‘Mareşal Rütbesi’ ile ‘Gazilik’ unvanı verilmiş ve 19 Eylül “Gaziler Günü” olarak kabul edilişinin 103. Yılında Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya 19 Eylül Gaziler günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Tüm gazilerimiz ile onur ve gurur duyduğunun dile getiren Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, “Şanlı tarihi boyunca, hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

 

Cennet vatanımız, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize layık olmak için tüm gücümüzle ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak ve el birliğiyle çalışmak en önemli görevimiz olmalıdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize de aileleri ile birlikte sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version