Prof. Dr. Nurettin Yiyit: Burası Bir Eğitim Yuvası

WhatsApp Görsel 2024-10-13 saat 00.56.19_21549e2f

Prof. Dr. Nurettin Yiyit, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin çevresini değiştirmeye devam ediyor. Nisan 2024 tarihinden itibaren Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmaya başlayan Prof. Dr. Nurettin Yiyit yapmış olduğu çalımalar ile hastanenin çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bağlı hastaneler olan Prof. Dr. Feriha ÖZ Acil Durum Hastanesi ve Çekmeköy Devlet Hastanesi ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi olarak görev yapan Prof. Dr. Nurettin Yiyit, Nisan 2024 tarihinden itibaren Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmaya başladı. Göreve geldiği günden bugüne kadar hastanede yaptığı çalışmalar ile hasta, hasta yakınları ve hastane çalışmalarının çalışma şatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Göreve geldiği günden buyana Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde birçok çalışmaya imza atan Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit, 11 Ekim Cuma günü bir dizi açılış gerçekleştirdi. Hastane bahçesinde bulunan binaların birini Derslik, Kütüphane, Çalışanları dillenebileceği kafeterya ve otoparkın açılışlarını gerçekleştirdi. Kurdele kesilmelerini hastane çalışanları ile birlikte yapan Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit Gazetemiz Genel Müdürü Asiye Soytürk’ün sorularını cevapladı.

Asiye Soytürk: hocam kısa bir süre önce Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine atandınız. Bugün burada bazı açılışları yapıyoruz. Göreve geldiğiniz günden bugüne kadar hastanede neler yaptınız?

Prof. Dr. Nurettin Yiyit: “Biz geldiğimiz gibi hastanemizin fiziki şartlarına odaklandık”

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin köklü eğitim merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit, “Hastanemiz ülkemizin en eski göğüs hastanesi. Eğitim verilebilen ve tarihi yapıların olduğu hastane. Binaların yüz yaşını geçtiği bir mekandan bahsediyoruz. Ayrıca hastanemiz yeşilin ve doğanın içerisinde bir hastane. Biz geldiğimiz gibi hastanemizin fiziki şartlarına odaklandık. Hasta odalarımızın zeminlerini değiştik. Boya ve badanalarını yaptık. Hasta ihtiyaçlarına yönelik karyola ve refakatçı koltuklarını yeniledik”.

Prof. Dr. Nurettin Yiyit: “Engelsiz Yollar İnşa Ettik”

Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit, “Peyzajı elden geçirdik ve Peyzaj bizim çok vaktimizi aldı. Hastanemizin en büyük sıkıntısı otoparktı. Çalışanlarımızın otopark kapasitesini yüzde elli artırdık. Hasta yakını ve hastalarımız için yaklaşık 150 araçlık otoparkı hizmete aldık. Sıkıntılardan biride hastane içi yollarımız çok kalabalık ve yoğun. Yollarımızı parklanmaya engelleyecek şekilde yeniden düzenledik. Hastanemizin içinde tekerlekli sandalyelerin hiçbir engel tanımadan yürüyebileceği engelsiz yollar inşa ettik. Hasta yakınları için yeşil alanlarda oturma alanları oluşturduk”.

Prof. Dr. Nurettin Yiyit:Burası Bir Eğitim Yuvası”

Başhekim Yiyit, “çalışanlarımızı motive etmek amacı ile yaz kış kullanılabilecek bir yaz kış bahçesi formatında kafeterya yaptık. Burası bir eğitim yuvası. Bizim dersliklerimiz var. Bugün bir ilave derslik ve kütüphane açılışı yaptık. Tüm bu çalışmaları kendi imkanlarımız ve çevremizde bulunana iş adamları ve hayırseverlerin katkıları ile gerçekleştirdik. Her şeyden önce burada istenilen kalitede sağlık hizmeti verme adına burada hazır dinamik çalışan gücü var. Buraya yıllardır hizmet veriyorlar. Onların ve hastaların beklentisini doyuracak şekilde biz konumlanıp çok hızlı hareket edip hizmet kalitesini ve hizmet verilen yerin kalitesini artırma adına adımlar atıyoruz”.

Prof. Dr. Nurettin Yiyit: “600 Yataklı Yeni Eğitim Araştırma Hastanesi İnşaatı Başlayacak”

Asiye Soytürk: önümüzdeki dönemde yapmayı planladığınız projeler nelerdir?

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit,  “Özellikle her geçen gün değeri anlaşılan alerji merkezleri var. Arkamızda bulunan binaya alerji merkezini kısa zaman sonra açacağız ve sonradan eğitim kliniğine döndüreceğiz. Acil servisimizi büyüteceğiz. Acil servisi ihtiyaçları karşılayacak şekilde yeniden şekillendirmeyi planlıyoruz. Binamızın yan tarafına 600 yataklı yeni Eğitim Araştırma Hastanesi başlayacak. Böylelikle biz bir göğüs hastanesi iken hemen yanımıza bütün branşların olduğu 600 yataklı yeni bir hastane olacak. Böylelikle bin yatağın üzerinde bütün branşlarda hizmet veren bir hastane olacağız” ifadelerini kullandı.

Yeni yapılan derslik, kütüphane hastane çalışanları için dinlenme zamanlarını daha sosyal ve keyifli hale getirmek için tasarlanan kafeteryanın açılışını yapan Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit ve beraberindeki heyet hazırlanan ikramları alırken açılış programı fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Exit mobile version