1. Haberler
  2. Genel
  3. Keşan’da gaziler minnet ve şükranla anıldı

Keşan’da gaziler minnet ve şükranla anıldı

featured

Edirne’nin Keşan ilçesinde “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla düzenlenen programda gaziler, şükran ve minnetle anıldı.

Asri Mezarlık’taki Şehitlik Anıtı’ndaki programda, şehitlik anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan, Üsteğmen Ömer Faruk Yaşat, “Gazilik Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanını, gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca, en ağır ve zor şartlar altında dahi asil milletimizin esareti kabul etmeden ve istiklalinden taviz vermeden yaşamasının temelinde, bugün sizlerin temsil ettiği bu anlayış ve bu duruş vardır. Bağrından böylesi kahramanlar çıkaran bu asil milletin bir ferdi ve onun şanlı ordusu Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensupları olarak sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

Keşan İlçe Müftüsü Uğur Emiroğlu tarafından dua okunmasının ardından törende, şehitler ve vefat eden gazilerin mezarlarına çiçek bırakıldı.

Şehitlik ziyaretinin ardından Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği ziyaret edildi. Son olarak, gaziler, protokol üyeleri ile birlikte öğrenciler ile bir araya geldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Keşan’da gaziler minnet ve şükranla anıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin