1. Haberler
  2. İstanbul
  3. Kaymakam Ahmet Karakaya: “Sancaktepe bütün hizmetlerin en iyisine layıktır”

Kaymakam Ahmet Karakaya: “Sancaktepe bütün hizmetlerin en iyisine layıktır”

featured

Sancaktepe SYDV Vakfı Müdürlüğü bünyesinde ADEM projesi kapsamında eğitim alan kadınların yaptığı el emeği göz nuru el eşlemeleri sergisi Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya’nın katıldığı program ile Çamsan Alışveriş Merkezinde açıldı.

Çamsan Alışveriş Merkezinde Sancaktepe ADEM Kursiyerlerinin hazırladığı serginin açılışına Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, SYDV Vakfı Müdürü Ali Özdemir ve İlçe birim Müdürleri, Sancaktepe Muhtarları ve Sancaktepe ADEM Kursiyerleri hazır bulunduğu sergi açılışında Kaymakam Karakaya ve beraberindeki heyet sergiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 

Sancaktepe ADEM Kursiyerlerinin hazırladığı serginin kurdele kesimi sonrası Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, SYDV Vakfı Müdürü Ali Özdemir ve beraberindeki heyet stantları tek tek gezdi. Kursiyerler Sancaktep Kaymakamı Ahmet Karakaya’ya kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Kursiyerler çiçek ve kendilerinin hazırladıkları Karadeniz yöresine has giysiler ile hazırlanmış bez bebekleri Kaymakam Ahmet Karakaya’ya ve Müdür Ali Özdemir’e taktim ederken kursiyerlere belgeleri verildi.

 

Kaymakam Ahmet Karakaya: “Sancaktepe bütün hizmetlerin en iyisine layıktır”

 

Sancaktepe ADEM Kursiyerlerinin hazırladığı serginin açılışını yaparak tüm stantları gezerek ürünleri inceleyerek bilgi alan Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, “Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızın ADEM projesi kapsamında ilçemizde oluşturduğumuz ADEM merkezimizde 92 hanım kardeşimizin el emeği göz nurunu burada sergiliyoruz. Bu ürünlerin oluşturulmasında emeği gecen hocalarımıza kursiyer hanımefendilere teşekkür ediyorum.”

 

Kaymakam Karakaya, “Kadınlarımızın üretken olmasının çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu kurslarımızda hanımlar sosyalleşme imkanı buluyor. Bazen belki realite imkanı da buluyor. Aslın da bir meslek öğreniyorlar ve kendilerini geliştirerek bütçelerine katkı sağlayacaklar. Bu kursa gelen hanim efendilerimizin çocukları için aynı yerde kreşimizde var. Burada çocuklar bir öğretmenimizin nezaretinde güzel vakit geçirirken hanımlarda bu kurslara devam edebiliyor. ADEM merkezimizden oldukça memnuiyet var. İnşallah geliştirerek devamını sağlayacağız. Diğer bütün hizmetlerde olduğu gibi Sancaktepe bütün hizmetlerin en iyisine layıktır” ifadelerini kullandı.

 

 

Sancaktepe ADEM projesine destek verenlere teşekkür eden SYD Vakfı Müdürü Ali Özdemir, “Dezavantajlı gruplardan önceliklendirilerek kadınlarımızın hayata tutunmaları, meslek edinmeleri için kurulmuş olan Aile Destek Merkezimiz 2 yıldır atölye ve derslikleri ile faaliyet göstermektedir. Merkezimizde mesleki derslerin yanı sıra, el becerilerine dayanan ve kadınlarımızın evde de yapabileceği ve aile ekonomisine faydalı olabilecekleri atölye dersleri verilmektedir. Merkezimizde 2024 yılı Ocak ayından itibaren 92 kursiyer eğitim almıştır. Kursiyerlerimiz 20-45 yaş aralığında bulunan kadınlar arasından seçilmiştir”.

 

Müdür Ali Özdemir, “Açılan Kurslarımız; Çanta yapımı, Tığ Örgü Şapka Yapımı, Amigurumi (Bez Bebek yapımı), İşaret Dili ve Takı Tasarımı kurslarımız verildi. Dersler azami 15 kursiyerle yürütülmektedir. Kursiyerlerin 0-6 yaş arası çocukları için Anasınıfı hazırlanmıştır. Kursiyerlerimizin 6 yaş üzeri çocukları ise, Kurs Merkezimizin kampüsünde yer alan ve Sancaktepe Belediyesine ait Kitapevinde yer alan kütüphane ve bilgisayar odalarından faydalanmaktadır. 3 ayın sonunda kursiyerlere 1800 TL teşvik primi verilmektedir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kaymakam Ahmet Karakaya: “Sancaktepe bütün hizmetlerin en iyisine layıktır”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin