1. Haberler
  2. İstanbul
  3. Hakan Şahinoğlu: Zorlarına Giden Mehter Marşı!

Hakan Şahinoğlu: Zorlarına Giden Mehter Marşı!

featured

MHP Sancaktepe Belediyesi Meclis Gurup Başkan Vekili Hakan Şahinoğlu, Milli futbolcumuz Mehmet Demiral’a Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2024 Avrupa Şampiyonasında Avusturya maçında attığı gol sonrası yaptığı bozkurt işaretinden dolayı verilen 2 maç cezayı kınadı. Şahinoğlu, Sancaktepe Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada “Onların zorlarına giden Avrupa’nın göbeğinde çalınan Mehter Marşı olmuştur. Milli futbol takımımıza yürekten başarılar diliyorum. Merih Demiral’ında tüm dünyaya haykırıldığı Ne Mutlu Türküm Diyene!” ifadelerini kullandı.

Sancaktepe Belediyesi Temmuz Ayı 2. Oturumunda gündem dışı söz alan MHP Sancaktepe Belediyesi Meclis Gurup Başkan Vekili Hakan Şahinoğlu, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda kazanılan Avusturya maçında bozkurt işareti yapan A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral’a 2 maç ceza verilmesine tepki gösterdi.

Yüce Türk Milletinin öz kültürünü oluşturan nesillerce ve binlerce yıldır Türklük bilincinin günümüze aktarılmasında çok büyük öneme sahip destanlarımızda yer alan bozkurt tarih sahnesinde Türk denilince akla ilk gelen unsurdur olduğunu dile getiren MHP Sancaktepe Belediyesi Meclis Gurup Başkan Vekili Hakan Şahinoğlu, “Zor şartlara adapte olması savaşmaktan kaçmaması ve cesareti ile milletimizin karakteristik özelliklerini yansıtması nedeni ile milletimiz ile özdeşleşen bozkurt Türklüğün ana motiflerinden biri haline gelmiştir. Çok çok eski yazıtlarda kitaplarda yabancı kaynaklarda dahi bizleri ifade ederken betimlemelerde çokça karşımıza çıkmaktadır. Ergenekon türeyiş yaratılış gibi ulusumuza ait destanlarımızın ana teması olay örgüsünün çıkış ve başlangıç olayıdır. Bu olgunun ellerimiz ile gerçekleştirilen şekli ise bozkurt işareti olarak tarihimizde yerini almıştır.”

Hakan Şahinoğlu, “Dünya üzerinde tüm Türk coğrafyasın da Türklerin birlik ve beraberliğini gösteren cesurca yapılan bozkurt işaretini türkün adım attığı her toprakta yaptığını görmekteyiz. Bugün doğu Türkistan’da Anadolu’ya, Anadolu’dan Mezopotamya’ya buradan Avrupa’nın göbeğine kadar Türklük bilincinde olan her ırkdaşımız bu sembolü gururla yapar. Bu bir nevi ulusal kimliğimizin bir işareti haline gelmiştir. Başbuğ Gazi Mustafa Kemal yeni Cumhuriyetin ilk banknotlarında bozkurtta yer vermiş, ülkemizde milli olarak faaliyete geçen petrol ofisinin logosu bu şekilde yapılması uygun görülmüştür.”

Şahinoğlu, “2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında Milli Futbolcumuz milli değerimiz Merih Demiral attığımız gol sonrasında ortaya çıkan sevincini milletimiz ile bozkurt işareti yaparak kutlamış bir Türk evladı olarak bu hareket bizleri hem onurlandırmış hem de gururlandırmıştır. Devletimize ve milletimize yüksek aidiyet ile bağlı herkes bunun siyasi bir mesaj içermediği pek tabi anlamıştır. Ancak her defasında bizlerin milli benliği köreltme çabası içerisinde yer alan batılı kurumlar milli futbolcumuza 2 maç ceza vererek futbola siyaset ve kıskançlıklarını bulaştırmışlardır. Daha önceki uluslararası müsabakalarda birçok faşist yaklaşıma, kan kokan elleri ile işaret eden diğer ulusların futbolcularına veya sporcularına verilmeyen emsali olmayan bir ceza milli futbolcumuza verilmiştir.”

Ne Mutlu Türküm Diyene!

Hakan Şahinoğlu, “Türk Futbol Federasyonumuz, Spor Bakanlığımızın bu konuda gerekli çalışmaları hızlı bir şekilde yapması ve turnuvada olumsuz bir sonuç doğmaması en büyük temenni ve isteğimizdir. Onların zoruna giden turnuvaya ev sahibi ülkeden daha fazla taraftar yollayan milletimiz olmuştur. Onların zorlarına giden Avrupa’nın göbeğinde çalınan Mehter Marşı olmuştur. Ama unutulmamalıdır ki bizler kadar eski bir millet bizler kadar baki bir ulus tarih sahnesinde hep olacaktır. Konuşmama son verirken milli futbol takımımıza yürekten başarılar diliyor, Merih Demiral’ında tüm dünyaya haykırıldığı tüm benliğimle sizlere seslenmek istiyorum, Ne Mutlu Türküm Diyene!” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Halit SOYTÜRK

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hakan Şahinoğlu: Zorlarına Giden Mehter Marşı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin