1. Haberler
  2. İstanbul
  3. Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak: ‘az sayıdaki merkezlerden biriyiz’

Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak: ‘az sayıdaki merkezlerden biriyiz’

featured

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi geleneksel tamamlayıcı tıp merkezi, hastanenin önde gelen sağlık merkezlerinden biri haline geldi. Hastane açılan klinikler ile büyümeye ve cerrahi işlemler yapmaya devam ediyor.

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni açılan bölümler ile hastalarına daha iyi hizmet vermeye devam ediyor. hastane bünyesinde yeni açılan bölümler, geleneksel tamamlayıcı Tıp Merkezi, diyaliz merkezi, uyku merkezi, ek lokal ameliyathane açılışından sonra ülkemizde az sayıda yapılan ileri derecede işitme kaybı olan bir hastaya Kohlear İmplant (Biyonik Kulak) Ameliyatı yaptıklarını dile getiren Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak, “Bu operasyon ile hastanemiz bu alanda önde gelen sağlık merkezlerinden biri haline geldi” dedi.

Yeni klinikler ile hastalara daha iyi hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak, “evremizden gelen sesleri işitme duyumuz sayesinde anlarız. Bu sayede tepki verme, anlama, yorumlama ve iletişim kurma gibi önemli becerilerimizi harekete geçiririz. Ayrıca çocuklarda zihinsel gelişimin olmazsa olmaz bir parçası işitme duyumuzdur. İşitme kaybı olması durumunda yukarıda bahsettiğimiz becerilerimiz önemli derecede etkilenmektedir. İşitme kayıplı birey iletişim kurmakta zorlandığı için toplumdan kendini soyutlamaya başlamaktadır.”

Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak, “İşitme kaybı hafif, orta ve ileri düzeyde olabilmektedir. Hafif ve orta deredeki işitme kayıpları ameliyat veya işitme cihazı kullanılarak düzeltilebilmektedir. Ancak ileri derecede işitme kaybı olması durumunda hasta klasik cerrahilerden veya işitme cihazlarından fayda görememektedir. İleri derecede işitme kaybı mevcut olan yenidoğan bebekler duyamadıkları için duyma merkezleriyle beraber konuşma merkezleri de körelmekte ve maalesef sağır ve dilsiz bir birey haline gelmektedirler. Aynı şekilde erişkinlerde de ileri derece işitme kaybının devam etmesi durumunda zamanla konuşma merkezi de körelmekte ve konuşması bozulmakta sonrasında sağır ve dilsiz bir birey haline gelmektedir. İşte bu ileri derecede işitme kayıplarında bireylerin sağır ve dilsiz olmasının önüne geçmek için halk arasında “biyonik kulak” adı verilen “kohlear implant cihazı’’nın ameliyatla iç kulağa yerleştirilmesi gerekmektedir.”

Doç. Dr. Gökhan Yaprak: “ilk kez Kohlear implant ameliyatı yaptık”

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Kliniğine ileri derecede işitme kaybı olan 56 yaşında bir hastanın başvurduğunu dile getiren Doç. Dr. Gökhan Yaprak, “hastanemiz doktoru Doç. Dr. İbrahim Erdim tarafından başarılı bir şekilde ilk kez Kohlear implant ameliyatı gerçekleştirilmiştir. Bu sayede hastanemiz KBB kliniği ülkemizdeki bu ameliyatı yapabilen az sayıdaki merkez arasına girmiş bulunmaktadır. Ayrıca hastanemiz yaptığımız uzun uğraşlar sonucunda BERA, otoakustik emisyon, çift cidarlı sessiz kabin, odyometri cihazı, yüksek frekans timpanometri gibi odyometri alanındaki tüm işitme testlerini yapabilecek bir donanıma kavuşmuştur. Beş duyu organımızdan biri olan işitme duyusu artık gerek klasik cerrahiler, gerek işitme cihazı ve gerekse de Kohlear implant ile yerine konulabilmektedir. Biz de işitme kayıplı hastalarımızı hastanemiz KBB kliniğini’mize işitme kontrolü için muayeneye bekleriz” İfadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak: ‘az sayıdaki merkezlerden biriyiz’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin