1. Haberler
  2. Genel
  3. Anne Yarın Okul Yok…

Anne Yarın Okul Yok…

featured

Bir öğrencinin hoşuna giderek kurduğu  en güzel cümlelerden biri bu olsa gerek , Anne yarın okul yok , bırak biraz daha televizyon seyredeyim….

Mesela gerçi şimdi aileleriyle beraber televizyon seyreden çocuk kaldı mı bilmiyorum, eğer öyle bir çocuk kaldı ise okul dönemi dahi olsa bırakın sizinle sabaha kadar televizyon seyretsin, çünkü maalesef artık çocuklarımız bizimle değil, yan odada sanki dünyanın öbür uçunda gibi bize uzaklar artık, seslerimizi duymuyorlar farklı bir dil konuşuyormuş gibi ne dediğimizi hiç anlamıyorlar nede biz onların yaptıklarına anlam veremiyoruz hiç bilmediğimiz dilleri konuşuyorlar.

Ve maalesef eğer önlem almaz isek ögrendikleri dillerin sahiplerinin inandığı inançlarla karşımıza çıkabilirler Rabbim Muhafaza etsin.

Önümüz Kurban Bayramı Rabbimizin Bize Bahsettiği İki Bayramdan birisi çocuklarımıza Kurban bayramının manasını iyice öğretelim

Mekanı cennet olsun Sevgili Sezai Karakoç büyüğümüz bayramla alakalı kaleme aldığı yazısında ne güzel ifade etmiş

İslam; insan, aile, millet ve devlet hakkında prensipler, hükümler, yön, öz ve çerçeveler getirmiş bir din olduğu için, bir topluluğu en yüksek sevinç şiddetinde buluşturan << bayram>> ıda tespit etmiş şekillendirmiştir

Bayram namazla başlar. Güneşin Bir mızrak boyu çıktığı bir sabah vakti namaz başlar. Bu bir nevi, Yaratıcı ile bayramlaşmadır sonra eve dönülür. Aile ile bayramlaşma olur. Sonra bütün şehir, kendi içinde bayramlaşır. Bütün Müslümanlar birbirleriyle bayramlaşır. Sonra mesajlar bütün sehirlere ulaşır. Böylece bütün Müslümanlar görüşmüş bulunur. Dargınlıklar giderilmiş, soğukluklar çözülmüştür. Fitre sadaka kurban ve zekat dağıtışlarının bayramdan önce oluşu, zengin, yoksul bütün müminlerin bu ruh ve eşya infilaklarına, donanışlarına daha hazır, daha huzurlu çıkmalarını sağlar.

Bayramlarda mezarlıklar da ziyaret edilir Sevincin en şiddet kazandığı anda ölüm ihmal edilmez. Tüm ölmüşlerimizle de bayramlaşırız

Filistin’de Sincan Özerk Bölgesinde ve dünyanın bir çok yerinde İslam kanı akarken, çocuklar anasız babasız kalırken İslam ülkelerinin her yanını sarmış sefalet açlık ruh ve ahlaka yıkıcılığının savaşmanın gerçek ve temelli imkanlarından mahrum bulunurken yine de bayramdan başka tesellimiz ne olabilir?

Selamünaleyküm Sağlıcakla Kalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Anne Yarın Okul Yok…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin