1. Haberler
  2. İstanbul
  3. Ahmet Karakaya: Milletimiz Demokrasiye Sahip Çıktı

Ahmet Karakaya: Milletimiz Demokrasiye Sahip Çıktı

featured

 

Sancaktepe’de 15 Temmuz Şehitleri anıldı. Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya’nın katılımı ile Şehit Jandarma Komando Uzman Çavuş Hakkı Doğan’ın kabri başında anma programı ile 15 Temmuz şehitleri anıldı.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ Terör örgütünün yaptığı darbe girişiminin vatandaşlar tarafından bastırılmasının yıl dönümü tüm ülkede olduğu gibi Sancaktepe’de de anılıyor. 12 Temmuz Cuma günü Sancaktepe’de 15 Temmuz anma programları Şehit Jandarma Komando Uzman Çavuş Hakkı Doğan’ın Samandıra Mezarlığındaki kabri başında Kuran tilaveti ve Sancaktepe İlçe Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu’nun yaptığı dua ile başladı. Sancaktepe’de 15 Temmuz Şehitlerini anma programı kapsamında Sancaktepe’li Şehit aileleri ve gazileri ziyaret edildi. Musa Efendi AİHL uygulama Caminde 15 Temmuz Şehitleri için hatim duası ve lokma dağıtımı yapıldı.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü programları Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Garnizon Komutanı Albay Murat Aydınlık, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah İnan,  MHP Sancaktepe İlçe Başkanı Arzu Karaalioğlu, MHP Sancaktepe Belediyesi Meclis Üyeleri İlçe Müdürleri ve vatandaşların katıldığı Şehit Jandarma Komando Uzman Çavuş Hakkı Doğan’ın kabri başında anma programında Kaymakam Karakaya ve Garnizon komutanı Aydınlık birer konuşma yaptı.

Ahmet Karakaya: “Milletimiz Demokrasiye Sahip Çıktı”

Kabir başında 15 Temmuz şehitlerini ve gazilerini anarak sözlerine başlayan Sancaktepe Kaymakam Ahmet Karakaya, “biz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bu topraklarda barış içerisinde yaşıyoruz. Bulunduğumuz coğrafya zorlu bir coğrafya. Her daim güçlü olmayı gerektiren bir coğrafya. Bu sebeple biz her zaman hazır olmak zorundayız. Malazgirt’ten, Çanakkale’ye kadar en son yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimine kadar ülkemiz ve milletimiz çok çeşitli sınamalara tabi tutuldu. Milletimiz Askerimiz, Polisimiz ile Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile insanımız sokaklara inerek bu hain darbe girişimine dur dedi. 15 Temmuz gecesi Şehit ve gazilerimiz oldu. Ama tüm Dünyaya biz bir kez daha Çanakkale geçilmez dedik. Bu ülkenin sırtını yere getiremezsiniz dedirttik. Biz bitti demeden bu coğrafyada hiç bir şey bitmez demiş olduk. Bunu da tüm dünyaya tekrar ispatladık. Biz millet olarak 15 Temmuz gecesi demokrasiye de sahip çıktık. Demokrasi havanisi olan batı toplumları demokratik çerçevede hükümet olanları dünyanın dört bir tarafında devirmek için çeşitli oyunlar kurarken bizim milletimiz demokrasiye nasıl sahip çıkılacağını göstermiş oldu” ifadelerini kullandı.

Albay Murat Aydınlık: “unutmayacağız ve unutturmayacağız”

15 Temmuz gecesi Şehitlerini ve gazilerini anarak konuşmasına başlayan Sancaktepe Garnizon Komutanı Albay Murat Aydınlık, “Bugün tarihe kara bir leke olarak geçen hain darbe girişimin yıl dönümü. Milletimizin fedakârlığı cesareti vatan sevgisi saygısı ile bu hain darbe girişimi bertaraf edildi. Tankların önüne yatan kahramanlar milletin iradesini koruyarak sahip çıktı. Direniş gecesinden diriliş çıktı. Türk milleti birlik ve beraberlik içinde hareket ettiği zaman çok şey başarabileceğini ortaya koymuştur. Ben bu vesile ile tüm şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Onları hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

 

15 Temmuz Pazartesi günü 15 Temmuz Demokrasi ve milli Birlik günü programı şöyle;

15 Temmuz Pazartesi günü kadir Topbaş kültür Merkezinde 15 Temmuz Demokrasi ve milli Birlik günü temalı sergi ve 15 Temmuz Demokrasi ve milli Birlik günü anma programı. Samnadıra Hz. Ebubekir Sıddık Caminde 15 Temmuz Demokrasi ve milli Birlik günü münasebetiyle Şehitler için Mevlidi şerif, lokma dağıtımı ve 15 Temmuz Gazileri ve Şehit aileleri için yemek programı ile sona erecek.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ahmet Karakaya: Milletimiz Demokrasiye Sahip Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin