1. Haberler
  2. Genel
  3. Adalar da ulaşım

Adalar da ulaşım

featured

Bugün Heybeliada’yı gezdik. Heybeli adadan ayrılırken sosyal medya hesabımdan yaptığım paylaşımda gezimizden anekdotlar aktarmaya karar vermem sonrası “Yeni yazım Büyükada ve Heybeliada’da ulaşım” diye paylaşım yaptım. Paylaşımım üzerine bazı arkadaşlar telefonla arayarak gene ne buldun sen hiç olumlu bir şey yazmayacak mısın gibi serzenişlerde bulundular. Bende arkadaşlara yazımı bekle diyerek gülerek telefonumu kapattım.

 

Bugün patronum Asiye Hanım ile beraber İstanbul gezmelerimizden birini daha yaptık. Düzenli olarak İstanbul ilçelerini gezerek ilçe hakkında bilgi edinerek gittiğimiz ilçeyi daha iyi tanımaya çalışıyoruz. Ülkemizin her noktası çok güzel. İstanbul özellikle tarihin her anını yaşatan bir ilimiz. Dünya tarihine baktığımızda Peygamber Efendimizin müjdesine mazhar olan İstanbul. Taşında toprağının her santimetresinde tarihin izlerini gördüğümüz güzel İstanbul. Güzel İstanbullun güzel ilçelerinden biri olan Adalar İlçemize bağlı Heybeliada’daydık bugün.

 

Adalar ilçesi son yıllarda Atlar ve elektrikli araçlar ile gündemde. İş için birçok kez gittiğim Adalarda uzun bir aradan sonra bugün farklı bir Heybeliada gördüm. Ben en son gittiğimde Adalar’da At arabalarının kaldırılması gündemde idi. O zaman Adalarda Atların oluşturduğu koku, atların ve arabalarının gürültüsü ve oluşturdukları tehlikeler vardı. Adalar konumundan dolayı ve turistlik bölge olduğu için ziyaretçi akını olan ilçe. Her giden adanın her noktasına gitmek istiyor. Eskiden atlar ile yapılan ulaşım şimdi elektrikli araçlar ile yapılıyor. Bu proje bence adaya yapılmış en güzel uygulama.

 

Adalar da geçmişten günümüze ne değişmiş bir bakalım. Atlar gitmiş yerlerine elektrikli araçlar gelmiş. Geçmişi hatırladığımda atlara yapılan eziyetler geliyor aklıma. Atların yaydığı koku ve sokakların pislikleri geliyor. En azında adadaki kötü koku gitmiş…

Bugün ise adaların kokusu değişmiş. Kötü koku yok. Atların gürültüsü yok. Sesiz elektrikli araçlar var. Bu durumda adaların cehresini değiştirmiş. Elektrikli Araçlar projesini uygulamaya koyan başta İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum. Ayrıca araçlarda İstanbul Kart ile ulaşım sağlanıyor. Bu durum vatandaşlar için büyük bir kolaylık olmuş. Adalar da ulaşımı profesyonel bir şekilde sağlayan İBB ve İETT yetililerine teşekkür ediyorum.

Kullanılan Elektrikli araçlara baktığımda çoğu yerli üretim. Firmasını kurduğu günden beri ülkesine değer katmak için gece gündüz çalışan benim yakından tanıdığım büyüğüm Hamit Bektaş abime bu güzel hizmeti için teşekkür ediyorum.  1990 yıların başında Cleanvac markası ile halı yıkama makinaları üretiminin yanında sokak süpürme araçları ile sektörün öncüsü Sayın Hamit Bektaş abime akülü yük ve yolcu taşıma araçları ile İstanbul’a hizmet ettiği için teşekkür ediyorum.

Selam ve dua ile…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adalar da ulaşım
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin