1. Haberler
  2. İstanbul
  3. İstanbul 2. Bölge
  4. Gaziosmanpaşa
  5. Gaziosmanpaşa Belediyesi Aile Danışma Merkezi Diyetisyeni Tuğcu’dan Ramazan’da beslenme tavsiyesi

Gaziosmanpaşa Belediyesi Aile Danışma Merkezi Diyetisyeni Tuğcu’dan Ramazan’da beslenme tavsiyesi

featured

Gaziosmanpaşa Belediyesi Aile Danışma Merkezi Diyetisyeni Merve Tuğcu, Ramazan ayında oruç sürecinin daha sağlıklı geçirilebilmesi için sahurda ve iftarda dengeli beslenme önerilerini paylaştı.
Ramazan ayında doğru beslenmek, hem gün boyu enerjik kalmak hem de sağlık sorunlarının önüne geçmek için büyük önem taşıyor. Ramazan boyunca dengeli beslenerek, sindirim sistemimizi sağlıklı tutabileceğimizi vurgulayan Gaziosmanpaşa Belediyesi Aile Danışma Merkezi Diyetisyeni Merve Tuğcu, sahurda ve iftarda tüketmemiz gereken besinler hakkında bilgiler verdi.
“Sahurda tok tutan besinleri tercih etmeliyiz”
Ramazan’da sahurun önemine dikkat çeken Diyetisyen Merve Tuğcu, “Ramazan ayında uzun bir açlıkla karşılaşacağımız için sahurda doğru beslenmemiz çok önemli. Sahur tabağımızda yumurta, peynir gibi kaliteli proteinler, zeytin, ceviz, fındık, badem gibi sağlıklı yağlar bulundurabiliriz. Özellikle tokluk hissi sağlayacak şekilde tam buğday ve kepekli ekmeklerin olmasına özen göstermeliyiz. Bu tercihleriniz gün içerisinde yorgunluk, susuzluk gibi durumların oluşmasını engelleyecektir” dedi.
“Orucumuzu su ve hurmayla açmaya özen gösterelim”
Sindirim sisteminin sağlığı için iftar önerilerini sıralayan Tuğcu, “Orucumuzu açarken mutlaka su ve hurmayla açmaya özen gösterelim, bu ikili özellikle sindirim sistemi ve kan şekeri konusunda size destek olacaktır. Ardından menümüzü mevsim sebzelerinden yapılmış bir yemek veya kuru baklagiller şeklinde tamamlayabiliriz. Yanında kullanacağımız salatalara lor peyniri ekleyerek protein oranını yükseltebiliriz. Bir miktar pide ya da ekmekle de karbonhidratımızı alarak, iftarımızı sağlıklı bir şekilde yapabiliriz” diye konuştu.
“Ramazan’da yağ yakımını hızlandırabiliriz”
Ramazan ayında doğru beslenmenin sadece kilo alımını engellemekle kalmayıp yağ yakımına da destek olabileceğini belirten Tuğcu, “Mutlaka yeşil çaylarımızı limonlu ve zencefilli içerek metabolizma hızımızı arttırıyoruz. Sahur bitimlerinde yoğurtlarımızın içerisine sumak ekleyerek ödem atıcı özelliğinden faydalanabiliriz. Sularımıza ekleyebileceğimiz limon ve sirkeyle yağ yakım hızımızı artırabiliriz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gaziosmanpaşa Belediyesi Aile Danışma Merkezi Diyetisyeni Tuğcu’dan Ramazan’da beslenme tavsiyesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.