1. Haberler
  2. Genel
  3. KEP, %96 Tasarruf Sağlıyor

KEP, %96 Tasarruf Sağlıyor

featured

Otoyol şirketleri tarafından araç sahiplerine yapılan ihlalli geçiş bildirimleri geleneksel kesmeler yerine KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) ile dijital ortamda gerçekleştirilerek gerçekleştirilerek; kağıt, baskı, toner, kargo, posta ve iş gücü gibi maliyetlerden %96 oranında tasarruf sağlanıyor. Yenilikçi ve çevre dostu bir yaklaşımla hayata geçirilen proje kapsamında, Merkezi KEP Rehberi üzerinden araç sahipleri KEP adresleri birleştirilerek, ihlalli geçişleri dakikalar içinde güvenli ve yasal bir şekilde muhatabına iletilebiliyor.

Ücretli otoyollarda araçlarda HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) etiketinin bulunmaması veya kesinti olmaması gibi kesintiler geçiş ücreti tahsil edilemediğinde ücret toplama kesintilerili geçiş kaydı dahildir. 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Hizmetleri Hakkında Kanun’un 30. maddesine göre, karayolu işletmecisi ihracat ihlalli geçiş yapan araç sahiplerine bu geçişlere ilişkin bilgi verme hakkı söz konusu. Bilgi verme ücreti için kullanılan geleneksel maliyet maliyeti ve zaman kaybı yol açarken, kağıt kullanımı ve lojistik kapasiteleri nedeniyle çevreyi olumsuz doldurma.

İşletici şirketlerin araçlarına sahip oldukları bilgilendirme, geleneksel çözümler yerine KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) ile dijital ortamda gerçekleştirilerek gerçekleştirilerek; kağıt, baskı, toner, kargo, posta ve iş gücü gibi maliyetlerden %96 oranında tasarruf sağlanıyor. Yenilikçi ve çevre dostu bir yaklaşımla hayata geçirilen proje kapsamında, Merkezi KEP Rehberi üzerinden araç sahipleri KEP adresleri birleştirilerek, kırılmalı geçişleri dakikalar içinde muhatabına iletilebiliyor. KEP; maliyet, zaman ve iş gücü tasarrufunun yanı sıra, güvenli ve yasal bir iletişim imkânı da sağlıyor. Bu sistem, kağıt ve lojistik ihtiyaçları ortadan kaldırmanın kesilmesini önlüyor ve karbon ayak izini azaltıyor. Böylece KEP, kullanıcılara çevre dostu bir yaklaşım sunmuş oluyor.

OLCAY YILDIZ: “KEP ARTIK HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASI HALİNE GELDİ”

Otoyol kesintili geçiş bildirimlerinde KEP çalışanları hakkında bilgi veren TÜRKKEP Genel Müdürü Olcay Yıldız, “KEP’in ustaki kullanım oranını her geçen gün artmaya devam ediyor. Öyle ki KEP; Maliyet tasarrufu, güvenli ve yasal iletişim imkanı ve çevreye kolay erişim gibi mesafe nedeniyle artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. TÜRKKEP olarak Otoyol A.Ş. ile çok önemli bir iş birliğine imza attık. İş birliği sayesinde bireysel ve ticari şirketler Otoyol A.Ş. sorumluluğundaki Osmangazi Köprüsünün dahil olduğu İstanbul-İzmir Otoyolunda gerçekleştirdikleri kesintili geçişlere ilişkin bilgilendirme, artık KEP sistemi üzerinden muhataplarına iletiliyor. BTK’nın (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) hayata geçirilebilmesi Merkezi KEP Rehberi uygulaması bu ve benzeri birçok alternatifin gerçekleşmesine olanak sağladı. Otoyol A.Ş.’de olduğu gibi KEP hizmetini kullanan şirketler ve kurumlar, TÜRKKEP sistemlerine entegre olan Merkezi KEP Rehberi üzerinden karşı tarafta KEP adresini şifreleyebiliyor ve dakikalar içinde iletişebiliyor. 

KEP, güvenli ve yasal bir iletişim imkanı sunarak belgelerin orijinalliğini ve bütünlüğünü korumaktadır. Bu, parçaların daha yüksek güvenlik ve doğruluk sağlar. Resmi iletişimin KEP’le dijital merkezde kağıt ve lojistik gibi dağıtılmasının ortadan kaldırılması hem ağaçlarının kesilmesini önlüyor hem de karbon ayak izinin serbest bırakılmasını sağlıyor. Türkiye’de e-dönüşüm pazarının lideri TÜRKKEP olarak, dijital dönüşüm çözümlerimiz iş dünyasının kamuya, ticari faaliyetlerden bireylere kadar herkes için verimliliği artırmaya ve parçacıkları daha etkin hale getirmeye devam ediyoruz” dedi.

EKREM GÜRSES: “İHLALLİ GEÇİŞ BİLDİRİMLERİNİ TAMAMEN DİJİTAL ORTAMDA, İNOVATİF BİR YAKLAŞIMLA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

TÜRKKEP ile yapılan iş birliğini değerlendiren Otoyol A.Ş. Bilgi Teknolojileri Müdürü Ekrem Gürses, “6001 sayılı kanun mevcut, özel işletmelerde bulunan gezegenlerdeki kısıtlamalı geçişlere araç sahiplerinin bilgilendirilmesi yasal bir şekilde saklanıyor. Otoyol A.Ş. olarak TÜRKKEP ile çalışma sonrasında bu bildirimlerin önemli bir kısmı KEP ile yapılmaya başlandı. Bu uygulama kesintili geçiş bildirimlerinin maliyetlerinde %96 oranında tasarruf sağlanmıştır. Merkezi KEP Rehberi üzerinden araç sahipleri KEP adreslerinin montajıyla, kesintili geçiş bildirimlerimizi güvenli ve yasal bir şekilde dijital olarak gerçekleştirebiliyoruz. Bu çalışma ile özellikle insanın kaynağının doğru kullanımı ve zaman yönetimi açısından ciddi oranlarda bir verim sağladık. Ayrıca, bunların dijitalleşmesiyle kâğıt ve postalama gibi ortadan kaldırılması gereken mesafe karbon ayak izimizi genişletmenin çevrenin korunmasına katılmaya devam etmesi.

Yenilikçi bir yaklaşımla hayata geçirdiğimiz bu projede TÜRKKEP’in desteği ve hızlı çözümler bizim için büyük önem taşıyor. Operasyonlarını daha verimli ve tasarruflu hale getirmek için tüm isteyen işletmelere TÜRKKEP’in KEP çözümünü içtenlikle tavsiye ediyorum” ifadesinden yararlandı. 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KEP, %96 Tasarruf Sağlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Cadde News - Gündem - Dünya - Ekonomi - Spor - Teknoloji - Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin